Fillers

BEHANDELING MET RESTYLANE FILLERS
ANTWOORD OP ENKELE VRAGEN

In deze leaflet vindt u meer informatie over de behandeling, tips voor na de behandeling en eventuele risico’s en bijwerkingen. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben neem dan contact op met uw arts.

HOE ONTSTAAN RIMPELS?
Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Daarnaast vindt extra afbraak van elastine plaats wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming.

WAT IS RESTYLANE
Restylane is een lijn huidfillers voor esthetische gezichtsbehandelingen, ontwikkeld om effectief ongewenste rimpels te verminderen, de gezichtscontour te verbeteren en volume te herstellen. Restylane is een zachte gel op basis van gestabiliseerd hyaluronzuur die in de huid wordt geïnjecteerd en niet van dieren afkomstig is.

WAT IS HYALURONZUUR
Hyaluronzuur is een substantie die van nature voorkomt in het lichaam. Het is een suikermolecuul dat van nature voorkomt in bijna alle levende organismen. Het bindt water en werkt als een smeermiddel en schokbreker voor de beweegbare delen van het lichaam, zoals de gewrichten. Daarnaast is het zeer belangrijk voor het transport van nutriënten en reguleert het de waterhuishouding van de huid.

WAT HOUDT EEN BEHANDELING MET RESTYLANE FILLERS IN?
Door de hyaluronzuurgel met een fijne naald in de huid te injecteren geeft Restylane volume aan de huid en ziet de huid er jonger uit. Rimpels en lijnen vervagen direct, waardoor u een natuurlijke, zachtere uitstraling krijgt. De gel is niet schadelijk voor het huidweefsel en is bijna identiek aan het lichaamseigen hyaluronzuur. Het resultaat houdt lang aan, maar is niet permanent.